Styrelsen

Hej! Nedan finner du namn på oss som är med i styrelsen samt länk till mailadress på de som har grön text.

Styrelsen har möte varje måndag i månaden med undantag för Juli och Januari, frågor till styrelsen skall vara styrelsen till handa 10 dagar innan nästkommande möte.

Du är välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar. Vi tar gärna emot tips på hur vi kan förbättra vår organisation samt hemsidan och Facebooksida.

Det går också bra att maila  info@kroppsvallarna.se


Ordförande : Karin Petterson,               Mail: Karin Petterson

Jag var tidigare ordförande i IKV som föreningen hette innan vi gick med i SKK.

Jag har för tillfället en Briard som jag har provat lite vallning med, tidigare hade jag en Kelpie som jag skaffade för att han skulle lära mig mer om vallning.

Min största drivkraft vad gäller klubben och vallning är vikten av att bibehålla vallanlaget i alla de raser som har det som grund till att de idag är så bra tjänste- och sporthundar. Tyvärr är det säkraste sättet att se till att uppfödarna avlar för att bibehålla ett anlag att det finns titlar att sträva efter.


Vice ordförande: Anna Brinning,               Mail: Anna Brinning

Anna Brinning heter jag och har tränat/tävlat sedan mitten av 70 talet.  Har under många år varit aktiv inom Svenska  Brukshundsklubben som instruktör, domare inom bruks och lydnad, var med och startade Svenska Australian Shepherd klubben och var dess ordförande under många år. Gick utbildning våren 2019 och är numera även vallanlagstestare NHAT. Har en liten uppfödning av Aussies under kennelnamnet Maybe Tail´s. När jag köpte min första Aussie 1998 väcktes mitt intresse för vallning och sedan 5 år tillbaka är det bara vallning som gäller för mina egna hundar. Vi tränar på får, nöt och anka. Vår tävlingsverksamhet har mestadels varit i Holland och Tyskland.
Min äldsta tik är WTCH (Vallningschampion i vår amerikanska moderklubbs tävlingsordning) och jag har en yngre hund som ska börja tävla snart. Vi har även varit uppe på VP som är SVAKS (Svenska Bordercollie klubbens vallanlagsprov). Jag brinner för den arbetande hunden och som uppfödare vet jag att det är svårt att få valpköpare som liksom jag ”bara” vill valla. Min bestämda tro är dock att om hunden har kvar sina instinkter som den en gång avlades för, då fungerar den till alla typer av hundsporter.


Sekreterare, info: Björn Forkman,    Mail:  Björn Forkman


Ledamot:  Ulla Hemmings

Jag heter Ulla Hemmings och har sedan 1994 haft rasen Australian Cattledog. Redan med min första hund har jag provat på fårvallning. Intresset för att valla med hund har fortsatt genom åren.
Jag var tidigare engagerad som ordförande i den gemensamma rasklubben för Australian Kelpie och Cattledog, där många vallningsläger anordnades. Då använde vi det vallanlagsprov, som var framtaget för Bearded Collies, men som för oss var inofficiellt. Numer är jag ordförande i rasklubben för Australian Cattledog. Hemma har jag sedan 19 år en besättning värmlandsfår,( inte helt lättvallade).
Att vi nu fått möjlighet att få officiella tester och prov för våra hundraser, känns som en stimulerande uppgift att arbeta vidare med. Även verka för att få tillgång till fler platser och besättningar som gör det möjligt för fler intresserade och aktiva hundägare och uppfödare, att bedriva den typ av arbete för våra hundar, som de en gång avlats för.


Kassör:   Ankie Hermnansson,                 Mail:  Ankie Hermansson

Jag  bor på Fäboda Gård  utanför Mariefred med min man Mique, 6 st Beauceroner och ca 100 får.  Med ett ursprung som IT-konsult ”systemerare/programmerare” är jag nu bla. fårfarmare på heltid. Jag är vallinstruktör för kroppsvallande raser med egen träningsanläggnin och anlagstestare för kroppsvallande raser NHAT.  Själv har jag rasen Beauceron som jag tränar och tävlar vallning med. Tränar och tävlar gör vi  med inriktning på FCI-Traditional Style, i skrivande stund har jag totalt 22 starter hittills i Sverige, Finland, Holland, Schweiz och Frankrike.
Jag har egna meriter upp till Nivå 3 och jag är Sveriges första FCI-TS domare alla nivåer.

Vi har också liten uppfödning av rasen Beauceron under kennelnamnet Goosewood’s. Jag har varit aktiv i IKV ” som sedan bytte namn till SvKV ”  och  SvKV’s styrelse från starten i oktober 2010 .


Suppleant  : Eva Milby

Jag har haft hund sen -82 då jag köpte min första Schäfer men sen 1992 har min ras varit Briard. Nu har jag en Briard och en Gos (Gos d’atura Catala) med Gosen började jag träna vallning sommaren 2020 så jag är helt ny på det här och fortfarande ett stort  frågetecken många gånger inne hos fåren. Jag hoppas jag lär mig.
Jag har tränat mycket lydnad och bruks genom åren, i första hand sök. Min schäfertik var utbildad eftersökshund, det var inte många inte jakthundar som användes vid olyckor på den tiden, den sista tiden har även Rallylydnaden hittat till mig. Det är mer avancerat än man kan tro. Jag har varit figurant på Mental och MH test i många år men sen jag blev sjuk har jag lagt ner det, tyvärr.


Suppleant  : Lina Longberg      Mail: Lina Longberg

Jag heter Lina Longberg och har alltid haft ett starkt hundintresse.
Min första egna hund köpte jag 1993 och därefter har det varit många underbara hundindivider med i mitt liv. Jag har haft blandad hundflock i raser från Russkiy toy upp till Grand Danois. Det har varit jakthundar, slädhundar, vakthundar, sällskapshundar, herdehundar, gårdshundar och vallhundar.

Hemma i min kennel, Sangilak, har det det funnits minst 5 st upp till 8 st hundar i olika raser, åldrar och kön. Dock ligger spetsraser mig lite extra varmt om hjärtat och det har resulterat i att jag för tillfället har 4 st isländska fårhundar som jag har en liten uppfödning av likaså även våra 4:a jakthundar av rasen Griffon Fauve de Bretagne.

Hemma har jag får och tanken är, om möjligt, att expandera till att så småningom kunna ha kurser och tävlingar.
Jag ser även fram emot att kunna utbilda mig till tävlingsledare, beskrivare och domare inom FCI-Traditional-Style när/om möjligheten ges.

Vallningen har verkligen letat sig in hos mig och växt sig till ett brinnande intresse och sedan 2018 har jag och Kito vallat och lyckats ganska bra. Han är Sveriges första isländska fårhunds hane att klarat av HWT och IHT1 i Sverige.


Revisor  :  Nina Eberleh   Mail: Nina Eberleh


Valberedning :  Jan Rohdin        Mail: Jan Rohdin       
                          Camilla Forsner
                          Agneta Noren